Enric Llonch

Track Review: “Hymn”

August 06, 2017 | 3 Minute Read |

La setmana vinent ja podrem escoltar Rainbow, el tercer disc d’estudi de Kesha i el primer des de la seva batalla legal amb Dr. Luke. El productor, responsable d’èxits de Katy Perry i Kelly Clarkson entre d’altres, ocupava una posició de superioritat i control —i com sabríem després, d’abús— en la música de Kesha, creant hits però també limitant les capacitats artístiques de la nord-americana. El nou disc, sense invalidar els anteriors, hauria de ser una mostra del so en què Kesha està interessada ara mateix, i a jutjar pels quatre singles que han sortit des de l’anunci de Rainbow, el disc serà essencialment pop però amb moltes textures i colors diferents. L’últim single que ha sortit està a l’alçada qualitatitva dels anteriors, i fins i tot els supera. Com els que l’han precedit, “Hymn” és immediata i enganxosa, jugant amb les possibilitats vocals de Kesha i amb un component “anthemic” que en aquest cas fins i tot el títol recull. Ara bé, “Hymn” és la més contemporània de les quatre cançons (tot i l’èxit a la ràdio de la balada “Praying”, “Hymn” —curiosament no el segon single del disc— és la que té més números de convertir-se en un èxit, en el meu parer). Això és perquè la cançó agafa el millor de les tendències pop (femení) del 2017 i ho ajunta amb la capacitat emocional que les lletres, la veu i el subtext de Kesha tenen. La característica sonora més aparent és el minimalisme de la producció, un contrast especialment destacable tenint en compte el maximalisme de l’EDM/dance pop que la vella Ke$ha practicava. També hi ha un toc de hip-hop en la cadència dels versos, fent que la producció de Ricky Reed lligui a la perfecció 1. Líricament, Kesha s’afegeix a la tendència del que jo anomeno el to “confessional/empowering”, que és literalment una barreja dels dos conceptes de la frase, o de Selena Gomez, Miley Cyrus, Hailee Steinfeld i Alessia Cara 2. El resultat gràcies al subtext que recorre cada línia de Kesha a Rainbow és realment “confessional” i “empowering”. Simplement et creus la cançó, i això és més potent i real que qualsevol altre pop que simplement és… guai.

Millors línies: “Don’t you see these fucking crowns? / If you know what I mean, you on the team” i tot el chorus.

Sona a: La Lorde de “Perfect Places”, Terror Jr en RedBull, “Roar” si no fos una còpia de “Brave”, un instrumental de Twenty One Pilots suposo.

Alguna cosa més: Sí. El rollout del disc ha estat impecable. En un mes ha tret quatre singles, dos dels quals són promocionals, els quatre bons i molt diversos. A més ja hi ha tres vídeos i s’està fent el quart. I la setmana que ve àlbum. Que n’aprenguin.

  1. A EFFESS ja poden estar contents. 

  2. No ho vaig dir però el single que Lorde està promocionant ara mateix, “Perfect Places” és EXACTAMENT això. De fet, “Perfect Places” és la cançó que ha de seguir “Hymn” a totes les playlists de tothom. “I know that I’m perfect, even though I’m fucked up” / “What the fuck are perfect places anyway?”.