Enric Llonch

El que Apple ha de fer amb els iPads

October 19, 2013 | 3 Minute Read |

Actualment hi ha tres models a la venda d’iPads, de la mateixa manera que també hi ha (o hi haurà en el cas d’alguns països) tres iPhones a la venda: el 5s, el 5c i el 4s. Apple actualment té a la venda a l’Apple Store espanyola tres models d’iPad: el mini, que comença als 329 €; l’iPad 2, des de 399 €; i finalment l’iPad amb pantalla Retina de quarta generació, des de 499 €. Si apliquem la mateixa estratègia dels nous iPhones a la línia d’iPad ens quedaria una cosa com aquesta 1

  • iPad S — 499 €
  • iPad C — 399 €
  • iPad mini S — 329 €
  • iPad mini C — 229 €

Aquesta teoria, que també explica en Brent Caswell, és difícil que es converteixi en una realitat ja que té diverses conseqüències difícils d’assumir en la línia d’iPad. Però també té part de lògica:

  1. El model actual de l’iPad 2 quedaria substituït per un iPad renovat sense pantalla Retina, processador actualitzat (A6X que porta actualment el Retina de quarta generació) i el disseny renovat en tres colors: negre-gris, daurat i blanc.2

  2. El model top de la línia d’iPad comptaria amb les bases actuals del model de 2013 però se n’afegirien de noves per justificar-ne la compra, com ja hem vist a l’iPhone 5s. Aquest iPad S tindria pantalla Retina de 9,8 polzades, processador A7X millorat, arquitectura interna de 64 bits, sensor d’empremtes dactilars Touch ID, iOS 7 de sèrie, tres nous colors en un cos molt més compacte i prim i càmera de 8 megapíxels.

  3. I després tindríem dos models diferents de l’iPad mini. La pantalla Retina que seria la gran novetat. Competiria directament amb el nou Nexus 7 de Google i a un preu de 329 euros podria mantenir marges. Internament podríem trobar processador A7, mateixos acabats que l’any passat i iOS 7. Seria un canvi com el que va tenir l’iPad de 10 polzades de la segona a la tercera generació.

  4. Per acabar, tindríem el més dubtós dels quatre, tot i que un report de 9to5Mac deia que Apple estava provant un dispositiu així, per tant té més coherència que l’iPad “C”. Seria igual que l’iPad mini actual però amb iOS 7 de sèrie, processador A6 i a un preu de 229 euros podria acabar de trencar el mercat de les tauletes Android on el preu és l’única raó de compra actualment.

Tindria una certa lògica tot plegat, i hi ha indicis que aquesta estratègia (o una part) es destaparà a l’esdeveniment del proper dimarts 22 d’octubre a San Francisco.

  1. Els noms són ficticis i tenen com a “font” altra vegada el que ha passat amb l’iPhone 5c i 5s. 

  2. He fet un parell de canvis a l’article original. Per una banda especifico que la càmera de l’iPad “S” hauria de ser de 8 megapíxels, com la de l’iPhone 5/5c/5s, i per l’altra he retocat lleugerament els processadors que tindrà cada iPad. Els dos de 9,8 polzades tindrien A7X i A6X, mentre que els minis tindrien A7 i A6. It makes sense