Enric Llonch

Week Pocket: d'amanides de patates, otubres i Genius

July 19, 2014 | 3 Minute Read |

Torno amb el Week Pocket, aquella secció que vaig començar fa molt temps i que aglutina alguns articles destacats dels darrers dies. No tinc intenció de fer-la regular ni setmanal —tot i que el títol ho suggereixi amb força—, però em ve de gust fer una mica de bombo d’algunes peces que m’han agradat i que no he compartit suficient ni he sabut encabir en un article propi aquí al blog.

Alguns filonazis de pa sucat amb oli es posen les mans al cap a Twitter. Aquest article explica molt bé la raó de tot plegat i ¿sabeu què?, té sentit.

Los usuarios han vuelto a sacar las antorchas contra la RAE. Alguien publicó una imagen en la que se anuncia que la RAE acepta las grafías —y, por tanto, también las pronunciaciones correspondientes— “setiembre” y “otubre“. ¡Malditos académicos, destructores de la lengua! ¡Vamos hacia atrás, como los cangrejos! ¡Qué vergüenza! ¿Y por qué no aceptamos también “avril” y “mallo”? ¿Qué lengua vamos a dejarles a nuestros hijos?

Un aplaudiment, com sempre, pel gran pinjed a Anait sobre el futur del periodisme en el sector dels videojocs (però aplicable, crec, a tots els altres) i el paper del consumidor.

Quizá haya que «dejar morir al periodismo entusiasta» y reconvertirlo en periodismo responsable, independiente e íntegro.

Ho explica a Infa.me, tot enllaçant-ho amb la mediocritat de Watch Dogs en comparació amb GTA, per exemple.

Así que la próxima vez que vea una de estas chapuzas ya no pensaré únicamente que la gente buena sólo quiere currar en startups molonas, sino que entre lo público también hay buena demanda y buena oferta, pero que tal vez los buenos ya están cogidos, y están en los pequeños ‘museos del prado’ que hay desperdigados por ahí.

Em va agradar molt aquest article sobre els enrenous a RapGenius (ara Genius), una start-up que vaig conèixer en un Small Empires i que des d’aleshores he anat visitant amb regularitat i cada cop m’ha fascinat com la primera vegada.

On May 23 of this year, things were finally coming together for Rap Genius. Launched in 2009 by three Yale alums — Mahbod Moghadam, Tom Lehman, and Ilan Zechory — and refined during a stint with the well-known startup incubator Y Combinator, the company was completing the details of a massive $40 million funding round by one of the top investors in tech, a piece of news they had agreed to announce as part of a profile on Business Insider.

I fins aquí el recull d’aquesta vegada. M’ha agradat llegir també algun article sobre el futur de Microsoft —vaig compartir a Twitter l’esperançadora carta de Satya Nadella abans dels acomiadaments— i he evitat llegir texts sobre Nokia, bàsicament perquè és el que dèiem molts fa uns mesos i que els que van fallar en les seves travesses estan repetint en 600 caràcters mentre es posen la medalleta al pit de gurú.