Enric Llonch

No ho fas bé

January 31, 2014 | 2 Minute Read |

Avui en Marco Arment ha publicat un article que jo considero molt cert, que no totalment. Diu així un fragment:

Microsoft’s customers don’t like change. They’re accustomed to getting everything they want, exactly as they want it, with no surprises. They won’t tolerate anything else.

If Microsoft releases anything too different, enterprise customers will simply refuse to buy it, demanding that Microsoft keep selling the old version indefinitely.

Totalment cert. Però encara ho embolica més:

They did everything that the press, analysts, and prevailing wisdom at the time were telling them to do. Everyone was pressuring them to be more like Apple, so they tried.

The problem isn’t that they botched it (although they did, in some ways). The problem is that Microsoft isn’t Apple, and Microsoft’s customers aren’t Apple’s customers. They tried selling a more Apple-like attitude to their customers, most of whom don’t want and won’t tolerate an Apple-like attitude. That’s why they’re not Apple customers.

Efectivament. Microsoft no pot pretendre ser la companyia “de productes i serveis” que volia Steve Ballmer. Per això el nou CEO de Microsoft serà el que fins ara portava els departaments d’empreses i núvol, dos pilars bàsics de la companyia i amb moltes expectatives de cara al futur.

Windows 8.1 Update 1 no és la solució de res. Per als que no ho seguiu, aquesta actualització afegirà molts més elements a l’usabilitat del sistema com tancar l’ordinador des de la pantalla d’inici i creus per tancar les aplicacions Metro. Amb aquests canvis volen intentar que els usuaris tradicionals no se sentin perduts i acceptin la Metro. Quedarà lleig i mal fet.

El que ha de fer Microsoft és deixar-se estar de Metros i altres històries i llançar dos sistemes operatius nous a finals del 2014 o primavera 2015:

» Una fusió de Windows RT i Windows Phone per a dispositius ARM de qualsevol tipus, des d’híbrids fins a mòbils o rellotges intel·ligents, que només executaria les aplicacions Metro de la Windows Store.

» El Windows de sempre, amb un escriptori molt millorat i no limitat. Aquest sí que podria executar les Metro com a finestres i les d’escriptori de tota la vida, també descarregables a la Windows Store.

Microsoft hauria de tirar endavant una campanya de propaganda molt bèstia per aconseguir que els dos tipus d’apps milloressin en qualitat i en quantitat. A la llarga, a Windows només s’utilitzarien les d’escriptori i a la nova plataforma mòbil només les Metro.