Enric Llonch

Excés

December 30, 2013 | 0 Minute Read |

Si hagués de resumir les tendències d’anàlisis (o reviews) de videojocs d’aquest 2013 parlaria d’un excés de purisme ideològic. A Polygon són la personificació d’aquesta tendència; no és un reviewer en particular sinó una tònica que portem aguant durant els últims mesos quan es parla de jocs “poc innocents” (per entendre’ns), és a dir, la majoria de videojocs.

La misogínia ha estat un dels temes cabals d’aquest purisme dels videojocs. Em ve a la memòria Killer is dead, on un dels millors dissenys i sistemes de combat de l’any ha quedat eclipsat per les missions de gigoló residuals i còmiques que té el joc. Però en canvi a GTA V, amb missions de prostitutes/strippers molt similars, s’ha criticat poc.

Al cinema aquest purisme en excés ja es va solucionar fa anys i no entenc per què als videojocs ara torna a sorgir. El millor que podem fer és evitar aquestes webs o (encara millor) poder formar-nos la nostra pròpia opinió per després poder debatre per què X joc ha tingut aquesta nota tan baixa.