Enric Llonch

Com comentar al blog sense posar cap comentari

January 28, 2013 | 1 Minute Read |

Com ja haureu vist (heu tingut força temps per fer-ho) en el nou disseny del blog no hi ha comentaris. No es poden veure els comentaris escrits, ni posar-ne de nous. La raó és senzilla, crec que són totalment innecessaris i prescindibles partint de la base de la meva experiència com Editor i alhora com a lector de molts blogs. En el 95% dels blogs, molts comentaris són brossa (SPAM). Creieu que val la pena gestionar tot un sistema de comentaris per quatre que realment siguin interessants, i haver de passar el filtre d’SPAM + Trolls + Bah cada cert temps? Jo crec que no. Però com que m’agrada el debat, us proposo diversos sistemes per respondre a un article meu sense haver d’utilitzar els comentaris - en el vostre cas és impossible si és al meu blog.

  1. Escriure un article al vostre blog particular. Simplement mencioneu que tot ve per l’article original, si voleu inclús en citeu un paràgraf, en poseu l’enllaç i escriviu la resposta. Permet interactuar molt més, no col·lapsar el web de l’altre, i alhora permet que els vostres lectors puguin llegir un comentari que de l’altra manera no haurien vist. Heu de tenir blog, sí.

  2. Mencionar-me a Twitter. Avui en dia tots utilitzem Twitter. Acostumo a estar actiu a aquesta xarxa social. Em podeu seguir amb el nom d’usuari @enricll i a @enricllonchcom en el cas del blog. Podeu respondre al tuit de l’article comentant. Igual que abans, la vostra piulada la veurà tothom, per tant, genera més debat. Principalment problema: heu de tenir Twitter, i els missatges són de 140 caràcters.

Altres usuaris diuen que l’altra solució és enviar un correu. En el meu cas, no. Si voleu suggerir-me un altre mètode podeu coment… bé, que podeu escriure un post al vostre blog o mencionar-me a Twitter. O guardar-vos el comentari per quan em vegeu pel carrer.